Receptúry so Zmesou na makovník
Makovo - jablková torta s Makovníkom

Spojenie maku a jabĺk - to vždy slovenského spotrebiteľa poteší - nakoľko ide o naše slovenské obľúbené chute. Vychutnajte si túto kombináciu chutí v skvelom makovo jablkovom zákusku/torte dozdobenej s jogurtovou šľahačkou a jemne posypanou škoricou.

Hmota 1:

330 g   Zmes na Makovník
40 g   repkový olej
140 g   voda

Náplň 1:

350 g   Jablkový gél so škoricou
5 g   agar-agar
230 g   cukor kryštálový

Náplň 2:

200 g   Cream Rosette - sladený šľahačkový krém
100 g   Zeesan Jogurt
200 g   voda

Dozdobenie:

5 g   mletá škorica

Technologický postup

Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 3 min.

Vymiešané cesto vylejeme do tortového ráfku a pečieme pri cca 170°C cca 20-30 min. v závislosti od typu pece a navážky.

Na vychladnutý korpus natrieme náplň ktorú pripravíme nasledovne: Vodu s cukrom a agarom prevaríme a pridáme jablkový gél so škoricou. Necháme stuhnúť.

Po stuhnutí nanesieme na povrch vyšľahanú šľahačku- 1/3 a zvyšnú šľahačku ozdobne nabodkujeme na povrch.

Zľahka posypeme škoricou.

Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

12 ks á 102 g.

Makovo - jablková torta