Receptúry so Zmesou na makovník
Citrónovo- makové rezy s malinovým gélom

Citrónové rezy s makovníkom z našej ponuky podčiarknuté malinovou chuťou malinového gélu dozdobené so Zela bielou tukovou polevou.

Hmota:

1000 g   Zmes na Makovník
140 g   repkový olej
440 g   voda

Náplň 1:

600 g   Frutafill citrón
300 g   Zela delikates

Náplň 2:

300 g   malinový gél

Poleva:

250 g   Zela cukrárska poleva biela

Technologický postup

Všetky suroviny na makovník miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 4 min. Vymiešané cesto rozotrieme do 4 plechov o rozmere 30x40cm vystlaných pečným papierom a pečieme pri cca 170°C cca 10 min. v závislosti od typu pece a navážky.


Komletizácia výrobku: Na podložku uložíme makový plát, natrieme 1/3 krému (časť krému odložíme)- krém pripravíme vyšľahaním Zela Delikates a Frutafill citrón na hladký krém.

Priložíme plátom natretým malinovým gélom- vrstva gélu smeruje na krém.

Postup zopakujeme pokiaľ neminieme všetky pláty. Zaťažíme.

Po stuhnutí natrieme zvyšným krémom a polejeme rozpustenou čokoládovou polevou.

Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

40 ks á 55 g

Makovo-citrónové rezy s malinovým gélom