Receptúry so Zmesou na makovník
Citrónovo-malinová maková torta

Výborná citrónovo-malinová torta - korpusy sú pripravené z jemného makovníka zo Zeelandie. Chutne naplnené striedajúcimi sa vrstvami citrónového a malinového šľahačkového krému. Dozdobené ochuteným želé z Paletta Neutral.

Hmota:

450 g   Zmes na Makovník
60 g   repkový olej
200 g   voda

Náplň 1:

200 g   KEN Presto - rastlinný sladený krém na šľahanie
130 g   Frutafill citrón

Náplň 2:

100 g   KEN Presto - rastlinný sladený krém na šľahanie
30 g   Jung S-A malina -ochutený stužovač smotany
30 g   voda vlažná

Poleva:

200 g   Paletta Neutral
200 g   Frutafill citrón

Technologický postup

Všetky suroviny na makovník miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 4 min. Po vymiešaní rozdelíme do 3 ráfkov vystlaných pečným papierom.

Pečieme pri cca 170°C cca 10 min. v závislosti od typu pece a navážky.


Šľahačku vyšľaháme a pridáme Frutafill citrón. Rovnako podľa návodu na obale pripravíme malinovú šľahačku.


Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme makový korpus, natrieme 2/3 citrónovej šľahačky a priložíme ďalším makovým plátom. Natrieme malinovú šľahačku, znova priložíme plát.

Povrch výrobku potrieme zvyšnou šľahačkou.

Po stuhnutí polejeme povrch torty nahriatou Palettou ochutenou Frutafillom citrón.


Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

12 ks á 105 g

Citrónovo-malinová MAKOVÁ torta