Receptúry so slivkami - z kompótu
Mamas pie slivkovo-makový

Výborná chuť a tradične dobrá kombinácia polených sliviek a kvalitnej makovej náplne v spojení s krehkým cestom z Mamas pie. Náš tip: upečte daný koláč na plechu a pri predaji ho ponúkajte na váhu - každý Váš zákazník si z neho potom kúpi toľko koľko bude chcieť.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota:
1000 g Mamas pie
280 g Zeelandia margarín Zeelbakc
80 g voda
Náplň:
200 g Slivkový lekvár Premium sladený s jablkami
Náplň 2:
100 g Zela maková náplň 40%
1250 g Slivkový kompót polený
Dekorácia:
100 g Paletta Spray Neutral

Technologický postup

    Všetky suroviny na cesto miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja.

    800g cesta vyvaľkáme na 8mm silný plát a vystelieme ním plech o rozmere 60x20cm vystriekaný Carlex Spray.

    Zvyšné cesto dáme do mraziaka zachladiť.

    Na rozvaľkané cesto natrieme najskôr slivkový lekvár a posypeme suchou makovou náplňou a potom poukladáme

    odkvapkané slivky. Zvyšné cesto rovnomerne nastrúhame na povrch koláča.

    Pečieme pri 180°C cca 45-50 min.

    Po upečení ešte horúce potrieme Paletta Spray Neutrál.

Dodatočné informácie

27 ks á 100 g