Receptúry s RIMIXom - ryžovou náplňou
Stracciatella dezert s malinovou polevou

Chutný rez so základom z piškóty tmavej (alebo Sacherky/Cesta čokoládového) naplnený ryžovou náplňou s kúskami pravej čokolády (čokoládová dekorácia) a dozdobený inovovanou lesklou zrkadlovou polevou Paletta Miroir Malina.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus:
350 g Piškóta 100 tmavá
275 g Tekutá vaječná melanž/vajcia
35 g voda
Náplň 1:
540 g Rimix - ryžová náplň
960 g prevarená voda -90 °C
500 g Ken Presto - rastlinná sladená smotana
100 g Zeesan neutral - stabilizátor smotany
100 g vlažná voda
100 g čokoládová dekorácia/kúsky
Dozdobenie:
400 g Paletta Miroir Malina

Technologický postup

    Suroviny na korpus šľaháme pri najvyššej rýchlosti počas 5 - 8 minút. Hmotu natrieme na plech 60x40 cm a pečieme pri 220 °C cca  5 - 6 minút.

    Príprava ryžovej náplne: Rimix namočíme do prevarenej vody o teplote 90°C - ideálne 1 deň vopred. 

    Vopred pripravený Rimix spojíme s vyšľahanou rastlinnou smotanou, čokoládovou dekoráciou a následne primiešame Zeesan Neutral rozpustený vo vode pre lepšiu stabilizáciu náplne. 

    Plát 60x 40 rozdelíme na 2x =30x20 a potrieme oba polovičnou vrstvou pripravenej čokoládovo-ryžovej náplne. Položíme na seba a necháme stuhnúť v chladničke.

    Potom povrch potrieme jemnou vrstvou malinovej zrkadlovej polevy Paletta Miroir malina.

    Krájame na rezy a ľubovoľne dozdobíme.