
Ryžový nákyp
Ryžový nákyp
Receptúra
Hmotnosť / Objem | Produkt |
---|---|
300g | Rimix |
450g | voda (80°C) |
10g | práškový cukor |
200g | jablkové rezy/gél/Frutafill |
bielka / tekutý bielok na dozdobenie |
Technologický postup
Rimix zmiešame s horúcou vodou a necháme postáť najmenej 3 hodiny.
Do zapekacej misy dáme polovicu Rimixu, rovnomerne rozvrstvíme, na ňu poukladáme odkvapkané ovocie
(jablkové rezy (kód č. 217), jablkové kocky (kód č. 211) alebo jablkový gél so škoricou (k.č. 267) a prikryjeme druhou polovicou Rimixu.
Pečieme pri teplote 175 °C cca 25 - 35 minút.
Medzitým si ušľaháme pevný sneh z vaječných bielkov.
Na upečený nákyp nanesieme bielkový sneh a dáme zapiecť bielka dozlata.
Pri podávaní povrch nákypu posypeme práškovým cukrom.
Náš tip: takisto môžeme použiť aj iné ovocné gély alebo Frutafilli.
Tekutý bielok á 1 kg (kód č. 524) alebo tekutý bielok á 10 kg (kód č. 520)
