Receptúry s RIMIXom - ryžovou náplňou
Ryžová kocka s Rimixom

Chutná ryžová kocka s Rimixom a so šľahačkou dozdobená s jedinečnou parížskou smotanou Ken Trufa. Základný korpus - jemný zamatový plát.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1:
500 g Tekutý vaječný bielok
200 g Cukor kryštálový
220 g Tekutý vaječný žĺtok
10 g sóda bicarbona
100 g pšeničná múka T-512
80 g kakaový prášok cukrársky
Náplň 1:
540 g Rimix - ryžová náplň
960 g prevarená voda - 90 °C
500 g Ken Presto - rastlinná sladená smotana
100 g Zeesan neutral - stabilizátor smotany
100 g vlažná voda
100 g čokoládová dekorácia/ryža
Náplň 2:
600 g Ken Trufa
Dekorácia:
100 g Ken Presto

Technologický postup

    Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom, sódou bicarbónou a múkou. Pripravenú zmes rozotrieme do 2 plechov o rozmere 30x40cm.

    Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.

    Po upečení jeden plát natrieme pripravenou ryžovou náplňou, prikryjeme s druhým plátom a necháme schladiť. Povrch potrieme s vyšľahanou parížskou smotanou Ken Trufa.

    Ľubovoľne dozdobíme. Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

    Príprava ryžovej náplne: Rimix namočíme do prevarenej vody o teplote 90°C - ideálne 1 deň vopred. 

    Vopred pripravený Rimix spojíme s vyšľahanou rastlinnou smotanou, čokoládovou dekoráciou a následne primiešame Zeesan Neutral rozpustený vo vode pre lepšiu stabilizáciu náplne. 

Dodatočné informácie

Z jedného plechu pripravíte 40 ks rezov/kociek á 80 g.