Receptúry s RIMIXom - ryžovou náplňou
Ryžová kocka s Rimixom

Chutná ryžová kocka s Rimixom a so šľahačkou dozdobená s jedinečnou parížskou smotanou Ken Trufa. Základný korpus - jemný zamatový plát.

Hmota 1:

500 g   Tekutý vaječný bielok
200 g   Cukor kryštálový
220 g   Tekutý vaječný žĺtok
10 g   sóda bicarbona
100 g   pšeničná múka T-512
80 g   kakaový prášok cukrársky

Náplň 1:

540 g   Rimix - ryžová náplň
960 g   prevarená voda - 90 °C
500 g   Ken Presto - rastlinná sladená smotana
100 g   Zeesan neutral - stabilizátor smotany
100 g   vlažná voda
100 g   čokoládová dekorácia/ryža

Náplň 2:

600 g   Ken Trufa

Dekorácia:

100 g   Ken Presto

Technologický postup

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom, sódou bicarbónou a múkou. Pripravenú zmes rozotrieme do 2 plechov o rozmere 30x40cm.

Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.

Po upečení jeden plát natrieme pripravenou ryžovou náplňou, prikryjeme s druhým plátom a necháme schladiť. Povrch potrieme s vyšľahanou parížskou smotanou Ken Trufa.

Ľubovoľne dozdobíme. Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Príprava ryžovej náplne: Rimix namočíme do prevarenej vody o teplote 90°C - ideálne 1 deň vopred. 

Vopred pripravený Rimix spojíme s vyšľahanou rastlinnou smotanou, čokoládovou dekoráciou a následne primiešame Zeesan Neutral rozpustený vo vode pre lepšiu stabilizáciu náplne. 

Dodatočné informácie

Z jedného plechu pripravíte 40 ks rezov/kociek á 80 g.

Ryžová kocka