Receptúry
Linecké rezy MIMÓZA

Chutné linecké rezy z krehkého cesta Mamas pie naplnené ovocnou náplňou a krémovou náplňou z Cream Vanilla (Pudingovej náplne vanilkovej) s bielkovou hmotou tzv. swiss krémom. Ideálne pre rodinné balenia.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota:
1350 g Mamas pie
375 g Zeelandia margarín Zeelback
120 g Voda
Náplň 1:
500 g Zela Ovocná náplň
Náplň 2.
500 g Cream Vanilla (Pudingová náplň vanilková)
200 g Zela delikates
125 g Bianca
125 g horúca voda 80°C
Dozdobenie:
50 g práškový cukor

Technologický postup

    Všetky suroviny na korpus miešame lopatkou pokiaľ nedosiahneme hladké nelepivé cesto. Môžeme nechať odležať.

    Pripravené cesto rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na rozmer plechu 60x20cm (30x40).

    Pečieme pri 200°C cca 8-10 min. v závislosti od typu pece a navážky.

    Zela Delikates vyšľaháme s pudingovou vanilkovou náplňou na hladký krém.

    Biancu vyšľaháme s horúcou vodou a pridáme k pudingovému krému- zľahka premiešame.

    Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme linecký plát, natrieme polovicu ovocnej náplne,

    priložíme ďalší linecký plát a natrieme krém. Na krém znova uložíme linecký plát, natrieme ovocnou náplňou a priložíme posledný linecký plát.

    Zaťažíme a necháme odležať. Po odležaní posypeme povrch práškovým cukrom.

    Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

 Z receptúry pripravíme 36 ks rezov á 80 g.

Linecké rezy MIMÓZA