Receptúry

Müsli vrkoč so Silkgrain Sonnen Müsli

Ideálne slané pečivo ako snack, k pivu, k posedeniu s priateľmi alebo len tak pre potešenie chuti počas dňa. V´daka svojmu zloženiu -bohatý na cereálie a semienka ako je ovos, chia, quinoa, konopné semienko, sezam, slnečnicu a prírodný ovsený kvas nebudete mať pri jeho jedení výčitky svedomia.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Pšeničná múka T 512
15 % Nordix croissant 15
50 % Silkgrain Sonnen Müsli
5 % Zeelandia margarín Zeelback
2 % Kryštálový cukor
2 % soľ
5 % čerstvé droždie
38 % voda cca
Na prevaľovanie:
42 % Zeel. marg. ťažný-pláty
Dozdobenie:
4 % sezamové semienko
4 % mak modrý nemletý

Technologický postup

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 20 - 24 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Zo surovín zamiesime cesto okrem ťažného margarínu na prekladanie. Zamiesené cesto prekladáme ťažným margarínom 3x3x3, s krátkym odležaním v chlade po druhom prekladaní. Finálny plát cesta o hrúbke 3,5 mm si prenesieme na stôl, preložíme na polovicu, jednu stranu posypeme makom a druhú stranu sezamom, krájame pásy, ktoré následne ukladáme stočené na plech.

    Po nakysnutí  vložíme do pece s krátkym zaparením a pečieme.

    Pres 30-dielna delička -pres 3492 g. Navážka je 116 + 4 g posyp - cesto po upečení 100 g.

    Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

  1. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
  2. 210 °C, bez pary, otvorený odťah,  7 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Müsli vrkoč