
Jedinečná dalamánka - neuveriteľne populárna medzi zákazníkmi a spotrebiteľmi svojou chuťou a vzhľadom zo zmesi Mr. Korn Natura (predtým VZ 100 obilná) už s upraveným množstvom soli 1,2 % v zápare a úpravou soli v receptúre. Vychutnajte si ešte zdravšiu verziu dalamánky. Ideálna ku grilovanej klobáske, mäsku ale aj zeleninke.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | |||
90 | % | pšeničná múka T 512 | |
10 | % | ražná múka T 930 | |
75 | % | Mr. Korn Natura | |
2 | % | Lactorex originál | |
4 | % | čerstvé droždie | |
1,6 | % | soľ | |
64 | % | voda cca | |
Dozdobenie: | |||
8 | % | Decoration Grit |
Technologický postup
Doba miesenia: 6 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.
Teplota cesta je 26 - 28°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime na presy o požadovanej hmotnosti.
Cestové kusy následne tvarujeme do tvaru dalamánok, obalíme v posype a ukladáme na plechy. Dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,
III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
