Mr. Korn/Silkgrain inšpirácie a receptúry
Špaldový závin s makovou náplňou Premium

Vynikajúca kombinácia špaldového cesta so Silkgrain Spelt a Korent Europe v spojení s našimi kvalitnými náplňami: napr. Zela maková náplň 40, Levanto - lieskovo-oriešková náplň, Zmes VO - vlašsko-orechová náplň, Plnka maková Premium, Plnka orechová Premium, Kakaová náplň - zmes, Kakao Klasik, Tvarohová náplň Standard A a pod.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Pšeničná múka T 512
20 % Korent Europe
50 % Silkgrain SPELT (špalda)
6 % čerstvé droždie
1 % soľ
5 % kryštálový cukor
55 % voda cca
Náplň:
110 % pripravená Maková plnka Premium pomerom 1: 0,55 s vodou
Na potretie závinov pred pečením:
5 % Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

    Miešanie: 5 minút pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 25 - 27 ºC.

    Zrenie cesta: 10 - 15 minút.

    Vyzreté cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť, tvarujeme do placky, rozotrieme náplň a stočíme do závinov. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.

    Kysnutie: 45-55 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.

    Pečenie:

  1. 205 ºC, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
  2. 200 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
  3. 190 ºC, bez pary, otvorený odťah, 10 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

Dodatočné informácie

Navážka pred pečením: cesto 285 g, náplň 130 g, dekorácia 6 g.

Váha 1 ks po upečení je á 350 g.

Špaldový závin s makovou náplňou Premium