Mr. Korn/Silkgrain inšpirácie a receptúry
Špaldová mňamka s čučoriedkou

Chutná špaldová plundra z našej varenej zápary Mr. Korn Dinkel - vydrží dlho čerstvá vďaka bohatému obsahu varených zŕn špaldy. Výborná kombinácia s náplňou - čučoriedkový gél a dozdobená žmolenkou - ideálne na raňajky, desiatu, počas dňa pre zaradenie do bežného sortimentu.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
10 % Korent Europe/Vanilla
50 % Mr. Korn Dinkel (špalda)
6 % čerstvé droždie
1 % soľ
5 % cukor kryštál
53 % voda cca
Na preváľanie:
40 % Zeelandia margarín ťažný-pláty
Náplň:
90 % Čučoriedkový gél (alebo iná chuť gélu)
Dozdobenie: melanž na potretie a žmolenka
5 % Tekutá vaječná melanž
8 % pšeničná krupica hrubá
4 % cukor kryštál
4 % Zeelandia margarín Zeelback

Technologický postup

    Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta: 25 - 27 ºC.

    Zrenie cesta: 10 - 15 minút.

    Cesto prekladáme ťažným margarínom systémom 3x3, finálna hrúbka cesta cca 3mm.

    Vykrojíme štvorce, naplníme čučoriedkovým gélom a uzavrieme. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou a posypeme posýpkou.

    Kysnutie: 70 - 80 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.

    Pečenie:

    I. 210 ºC, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty,

    II. 205 ºC, bez pary, otvorený odťah, 15 minút,

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks je 76 g cesto + 26 g náplň + 6 g melanž a žmolenka.

Po upečení 1 ks á 90 g.

Špaldová mňamka s čučoriedkou