
Chutná špaldová plundra z našej varenej zápary Mr. Korn Dinkel - vydrží dlho čerstvá vďaka bohatému obsahu varených zŕn špaldy. Výborná kombinácia s náplňou - Tvaroh. n. štandard A alebo inou hotovou tvarohovou náplňou z našej ponuky a dozdobená žmolenkou - ideálne na raňajky, desiatu, počas dňa pre zaradenie do bežného sortimentu.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | |||
100 | % | pšeničná múka T 512 | |
10 | % | Korent Europe/Vanilla | |
50 | % | Mr. Korn Dinkel (špalda) | |
6 | % | čerstvé droždie | |
1 | % | soľ | |
5 | % | cukor kryštál | |
53 | % | voda cca | |
Na preváľanie: | |||
40 | % | Zeelandia margarín ťažný-pláty | |
Náplň: | |||
90 | % | tvarohová náplň Zeelandia | |
Dozdobenie: melanž na potretie a žmolenka | |||
5 | % | Tekutá vaječná melanž | |
8 | % | pšeničná krupica hrubá | |
4 | % | cukor kryštál | |
4 | % | Zeelandia margarín Zeelback |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 25 - 27 ºC.
Zrenie cesta: 10 - 15 minút.
Cesto prekladáme ťažným margarínom systémom 3x3, finálna hrúbka cesta cca 3mm. Vykrojíme štvorce, naplníme tvarohovou náplňou a dva protiľahlé konce spojíme. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou a posypeme posýpkou.
Kysnutie: 70 - 80 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 210 ºC, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty,
II. 205 ºC, bez pary, otvorený odťah, 15 minút,
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks je 76 g cesto + 26 g náplň + 6 g melanž + žmolenka.
Po upečení 1 ks á 90 g.
