Mr. Korn/Silkgrain inšpirácie a receptúry
Pravdivo ražný chlieb s Chia

Pravdivo ražná zmes 100 % zmes na prípravu ražného chleba s obsahom vysoko kvalitnej ražnej múky pre stálu kvalitu a objem chleba. S obsahom semienok ako slnečnica, ľan a proso. Bez nutnosti pridávať zakysľujúci prípravok a pšeničnú múku.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
20 % ražná múka T 930
80 % Pravdivo ražná zmes
25 % Mr. Korn Chia (zápara)
1 % Jung Multistabil Plus
3 % čerstvé droždie
0,3 % Gamma Bonpano
48 % voda cca

Technologický postup

    Doba miesenia: 8 minút pomaly a 3 minúty rýchlo.

    Teplota cesta je 26 – 28 °C. Zrenie cesta 05 - 10 minút.

    Cesto po zamiesení odpočíva, navážíme, vygúľame, tvarujeme  voľne na plechy, dáme kysnúť. Po nakysnutí pečieme.

    Kysnutie: 50 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

    II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 15 minút,

    III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 25 minút.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks chleba je 595 g. Chlieb po upečení má 500 g.