Mr. Korn/Silkgrain inšpirácie a receptúry
Oškvarkovo-cibuľový pagáč

Chutný a dlho čerstvý oškvarkovo-cibuľový pagáč - jednoduchá príprava a výnimočný výrobok. Vychutnajte si kombináciu našich kvalitných oškvariek so záparou Mr. Korn Onion - garlic (cibuľa cesnak).

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
50 % Mr. Korn Onion Garlic (cibuľa - cesnak)
1,5 % Lactorex originál
1,6 % soľ
5 % čerstvé droždie
30 % oškvarky bravčové pekár.malé
2 % bravčová masť škvarená
54 % voda cca
Na potretie:
5 % Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 26 - 28°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Z uvedených surovín zamiesime cesto, necháme krátko vyzrieť a tvarujeme do požadovaného tvaru - klonky do žemlí, ukladáme na plechy, stlačíme do placky, povrch placky narežeme 3x3 do kríža. Dáme do kysiarne nakysnúť, po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a vložíme do pripravenej pece.

    Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

    II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,

    III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

navážka na 1 ks je 88 g cesto a 2 g potretie.

Pagáč má po upečení á 75 g.

Oškvarkovo-cibuľový pagáč