Mr. Korn/Silkgrain inšpirácie a receptúry
Obilný sladký koláč s Mr. Korn Natura a Korentom

Vyskúšajte na raňajky niečo iné než len vianočku - obilný sladký koláč vznikol spojením kvalitného jemného pečiva z Korent Europe a obľúbenej viaczrnnej zápary s celými varenými zrnami Mr. Korn Natura. Je chuťovo vyvážený s pridanou hodnotou pre každého spotrebiteľa, ktorý chce niečo zdravšie a viaczrnné na raňajky a pritom by si predsa len dal aj niečo sladšie. Koláč Vás prekvapí svojou jedinečne jemnou striedkou a mäkkosťou a dodá Vám energiu na celé doobedie.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Ceto:
100 % pšeničná múka T 512
20 % Korent Europe/Vanilla
50 % Mr. Korn Natura
5 % čerstvé droždie
1 % soľ
5 % cukor kryštál
55 % voda cca
Dozdobenie:
3 % Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

    Miešanie: 5 minút pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 25 - 27 ºC.

    Zrenie cesta: 10 - 15 minút.

    Navážka na 1 ks je 415 g. Cestové kusy tvarujeme z troch prameňov a ukladáme do formy. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.

    Kysnutie: 45 - 55 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.

    Pečenie:

    I. 205 ºC, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,

    II. 200 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,

    III: 190 ºC, bez pary, otvorený odťah, 13 minút.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

Dodatočné informácie

ideálne pre formový koláč navážka 415 g + 5 g dozdobenie - po upečení á 350 g.

Obilný sladký koláč s Mr. Korn Natura a Korentom