
Vyskúšajte na raňajky niečo iné než len vianočku - obilný sladký koláč vznikol spojením kvalitného jemného pečiva z Korent Europe a obľúbenej viaczrnnej zápary s celými varenými zrnami Mr. Korn Natura. Je chuťovo vyvážený s pridanou hodnotou pre každého spotrebiteľa, ktorý chce niečo zdravšie a viaczrnné na raňajky a pritom by si predsa len dal aj niečo sladšie. Koláč Vás prekvapí svojou jedinečne jemnou striedkou a mäkkosťou a dodá Vám energiu na celé doobedie.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Ceto: | |||
100 | % | pšeničná múka T 512 | |
20 | % | Korent Europe/Vanilla | |
50 | % | Mr. Korn Natura | |
5 | % | čerstvé droždie | |
1 | % | soľ | |
5 | % | cukor kryštál | |
55 | % | voda cca | |
Dozdobenie: | |||
3 | % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Miešanie: 5 minút pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 25 - 27 ºC.
Zrenie cesta: 10 - 15 minút.
Navážka na 1 ks je 415 g. Cestové kusy tvarujeme z troch prameňov a ukladáme do formy. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.
Kysnutie: 45 - 55 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 205 ºC, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 200 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,
III: 190 ºC, bez pary, otvorený odťah, 13 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.
Dodatočné informácie
ideálne pre formový koláč navážka 415 g + 5 g dozdobenie - po upečení á 350 g.
