Mr. Korn/Silkgrain inšpirácie a receptúry
Obilný chlieb tmavý s Mr. Korn Natura

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
20 % ražná múka T 930
80 % pšeničná múka T 650
75 % Mr. Korn Natura
1,5 % Zela Sauer Liquid
0,3 % Gamma Bonpano
1 % Jung Multistabil Plus
1 % mletý pražený slad/Aromalt Dark
3,5 % čerstvé droždie
1,4 % soľ
65 % voda cca

Technologický postup

    Cesto sa pripravuje na záraz.

    Miešanie: 4 min. pomaly a 6 min. rýchlo.

    Teplota cesta:       25-28 ° C.

    Čas zrenia cesta:   v celku 20-25 minút

    Pretužíme a necháme stáť ešte 10 minút.

    Navážka na 1 ks:   580 g

    Potom tvarujeme do požadovaného tvaru,

    ukladáme na plechy a dáme do kysiarne.

     

    Kysnutie:               40-45 minút pri 30°C a 75% rel. vlhkosti.

    Pečenie:                I. počiatočná 260°C, s parou,

                                  2 minúty,odvetrajte,

                                   II. pečná 230°C, 10 minút, zatvorte klapku,

                                   III. dopekacia 210°C, cca 18 minút.

    Doba pečenia:       celkovo cca 28-30 minút.

    Po upečení:            Po upečení potrieme vodou.

     

Dodatočné informácie

po upečení á 500 g.

Obilný chlieb tmavý s Mr. Korn Natura