Mr. Korn/Silkgrain inšpirácie a receptúry
Špaldový závin s lieskovo-orieškovou náplňou

Víkend, sviatok alebo Vianoce a máte radi špaldové výrobky? Máme pre Vás tú správnu receptúru. Vynikajúca kombinácia špaldového cesta z Mr. Korn Dinkel a Korent Europe v spojení s našimi kvalitnými náplňami: napr. Zela maková náplň 40, Levanto - lieskovo-oriešková náplň, Zmes VO - vlašsko-orechová náplň a pod. poteší každého milovníka závinom nielen počas adventného obdobia.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Pšeničná múka T 512
20 % Korent Europe
50 % Mr. Korn DINKEL (špalda)
6 % čerstvé droždie
1 % soľ
5 % cukor kryštál
53 % voda cca
Náplň:
68,75 % Levanto - lieskovo-oriešková náplň
41,25 % voda - teplá
Dozdobenie:
5 % tek.vaj.melanž/vajcia na potretie

Technologický postup

    Miešanie: 5 minút pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 25 - 27 ºC.

    Zrenie cesta: 10 - 15 minút.

    Vyzreté cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť, tvarujeme do placky, rozotrieme náplň a stočíme do závinov. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.

    Kysnutie: 55 - 60 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.

    Pečenie:

    I. 205 ºC, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,

    II. 200 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,

    III: 190 ºC, bez pary, otvorený odťah, 10 minút.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

Dodatočné informácie

navážka na 1 ks závinu: 120 g cesto + 57 g náplň + 3 g potretie melanžou.

Závin má po upečení 150 g.

Špaldový závin s lieskovo-orieškovou náplňou