Mr. Korn/Silkgrain inšpirácie a receptúry
Chlieb s Mr. Korn Onion Garlic (cibuľovo -cesnakový)

Jedinečný a spotrebiteľmi obľúbený viaczrnný chlieb zo zápary Mr. Korn Onion-garlic (cibuľovo- cesnaková). Vydrží dlho čerstvý a chutný.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
70 % pšeničná múka T 650
30 % ražná múka T 930
50 % Mr. Korn Onion Garlic (cibuľa-cesnak)
1 % Jung Multistabil Plus
3 % čerstvé droždie
1,8 % soľ
66 % voda cca

Technologický postup

    Doba miesenia: 6 minút pomaly a 3 minúty rýchlo.

    Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.

    Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.

    Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do ošatiek, dáme nakysnúť a pečieme.

    Kysnutie: 40 - 45 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 245 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

    II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 14 minút,

    III. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 16 minút.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks je 600 g. Chlieb po upečení má 500 g.

Chlieb s Mr. Korn Onion Garlic (cibuľovo -cesnakový)