
Varená zápara s obsahom CHIA semienok. Mr. Korn CHIA – Vaša energia na celý deň. Zdravotné tvrdenie: Zdroj omega-3 mastných kyselín. Vďaka Zeelandii teraz môžete svojim zákazníkom ponúknuť ako pekárske aj cukrárske výrobky s bohatým podielom semienok CHIA. S Mr. Korn CHIA budú Vaše výrobky – chleby a pečivo šťavnaté, na reze bohaté s viditeľnými semienkami CHIA. Dôvod: Mr. Korn CHIA je ďalšou v rade našich varených zápar pripravená klasickým varením. Semienka CHIA sú hydrofilné a v zápare zväčšia svoj objem až 12x. Vďaka tejto vlastnosti sú obalené gélovou zložkou spolu s ostatnými surovinami v zmesi. To má nezanedbateľný vplyv na trvanlivosť a šťavnatosť chleba a pečiva a na jeho štruktúru. Hotový výrobok je zároveň dobre stráviteľný. Dávkovanie: 50 % na množstvo pridanej múky.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | |||
100 | % | pšeničná múka T 650 | |
50 | % | Mr. Korn Chia (zápara) | |
1 | % | Fermento P Forte (sušený 3-stupňový prírodný kvas ) | |
3 | % | čerstvé droždie | |
1,6 | % | soľ | |
1 | % | Jung Multistabil Plus | |
28 | % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 8 minút pomaly a 1 minútu rýchlo.
Teplota cesta je 28 – 29 °C. Zrenie cesta 05 - 10 minút.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.
Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do ošatiek, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 255 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 20 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 18 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks chleba je 696 g. Chlieb má po upečení 600 g.
