Mr. Korn/Silkgrain inšpirácie a receptúry
CHIA kravaty

Varená zápara s obsahom CHIA semienok. Mr. Korn CHIA – Vaša energia na celý deň. Zdravotné tvrdenie: Zdroj omega-3 mastných kyselín. Vďaka Zeelandii teraz môžete svojim zákazníkom ponúknuť ako pekárske aj cukrárske výrobky s bohatým podielom semienok CHIA. S Mr. Korn CHIA budú Vaše výrobky – chleby a pečivo šťavnaté, na reze bohaté s viditeľnými semienkami CHIA. Dôvod: Mr. Korn CHIA je ďalšou v rade našich varených zápar pripravená klasickým varením. Semienka CHIA sú hydrofilné a v zápare zväčšia svoj objem až 12x. Vďaka tejto vlastnosti sú obalené gélovou zložkou spolu s ostatnými surovinami v zmesi. To má nezanedbateľný vplyv na trvanlivosť a šťavnatosť chleba a pečiva a na jeho štruktúru. Hotový výrobok je zároveň dobre stráviteľný. Dávkovanie: 50 % na množstvo pridanej múky.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
50 % Mr. Korn Chia (zápara)
8 % Korent Vanilla
0,5 % Gamma Bonpano
14 % cukor kryštál
10 % Zeelandia margarín Zeelback
8 % čerstvé droždie
1,4 % soľ
25 % voda cca
Na preváľanie: skladanie s margarínom
42 % Zeelandia margarín ťažný-pláty
Dozdobenie: potretie výrobkov pred pečením
7 % Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

    Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta: 26 – 28 °C. Zrenie cesta: 10 – 15 minút.

    Cesto preváľame s margarímon 3x3x3 a po poslednom odležaní vykrajujeme obdĺžniky o veľkosti 5x11 cm, v strede pozdĺžne narežeme a preložíme do tvaru kravaty. Ukladáme na plechy.

    Kysnutie: 45 – 50 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

    Pečenie:

    I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 1 minútu,

    II. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 6 minút,

    III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 6 minút.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks kravaty je 47 g + 1 g na potretie melanžou.

Po upečení má 1 ks 40 g.

CHIA kravaty