Receptúry
Multivitamínové pečivo Vikorn D

Niečo iné ? Tak vyskúšajte kombináciu skvelého multivitamínového pečiva s vit. B1,B2,B12, železom a vit. D. Chutné a zdravé zároveň nielen počas zimného obdobia.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
50 % Panomix Vikorn D
50 % Pšeničná múka T 650
2,5 % čerstvé droždie
Dozdobenie:
2,1 % Decoration Grit

Technologický postup

    Doba miesenia: 6 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.

    Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 25 - 30 minút.

    Po vyzretí pres rozdelíme na klonky, ktoré tvarujeme na žemle, ktoré môžeme ešte tvarovať raznicou.

    Navážka je 107 g, dozdobenie 1g - žemľa má po upečení 90 g.

    Kysnutie: 50 - 60 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

  1. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
  2. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,
  3. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 6 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Vikorn D pečivo