Receptúry
Chlieb VIKORN s vit. D2

Ide o 50 % zmes na výrobu chutného chleba a pečiva – pričom ide o najpredávanejší korporátny koncept – a nakoľko už táto zmes bola a je veľmi žiadaná celosvetovo kvôli svojmu dobrému vzhľadu, chuti a obsahu bielkovín, vlákniny, antistres vit. Sk. B (B1,B2,B12) a obsahu železa – bolo len naozaj ďalším krokom pridať práve do tejto zmesi aj vit. D. Panomix Vikorn je prirodzene aj vegan (nie je certifikovaný výrobok v SR).

Cesto:

50 %   Panomix Vikorn D
50 %   Pšeničná múka T 650
2,5 %   čerstvé droždie
56 %   voda cca

Dozdobenie:

2,1 %   Decoration Grit

Technologický postup

Miešanie: 6 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.
Teplota cesta: 27 - 29 ºC. Zrenie cesta: 25-30 minút.
Zamiesené voľnejšie cesto necháme vyzrieť.

Navážku 2x235 g tvarujeme do oválneho tvaru, obalíme v dekore
a pred pečením narežeme na povrchu písmeno *V.


Pečenie:
I. 240 ºC, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 ºC, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 10 minút,
III: 200 ºC, bez pary, otvorený odťah, 20 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

Pre vyššiu navážku pečte v kroku III  dlhšie.

Dodatočné informácie

pre chlieb 400 g.

vikorn D plagát str1 SK.jpg

Chlieb VIKORN s vit. D2