Receptúry
Chlieb VIKORN s vit. D2

Ide o 50 % zmes na výrobu chutného chleba a pečiva – pričom ide o najpredávanejší korporátny koncept – a nakoľko už táto zmes bola a je veľmi žiadaná celosvetovo kvôli svojmu dobrému vzhľadu, chuti a obsahu bielkovín, vlákniny, antistres vit. Sk. B (B1,B2,B12) a obsahu železa – bolo len naozaj ďalším krokom pridať práve do tejto zmesi aj vit. D. Panomix Vikorn je prirodzene aj vegan (nie je certifikovaný výrobok v SR).

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
50 % Panomix Vikorn D
50 % Pšeničná múka T 650
2,5 % čerstvé droždie
56 % voda cca
Dozdobenie:
2,1 % Decoration Grit

Technologický postup

    Miešanie: 6 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.
    Teplota cesta: 27 - 29 ºC. Zrenie cesta: 25-30 minút.
    Zamiesené voľnejšie cesto necháme vyzrieť.

    Navážku 2x235 g tvarujeme do oválneho tvaru, obalíme v dekore
    a pred pečením narežeme na povrchu písmeno *V.


    Pečenie:
    I. 240 ºC, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
    II. 220 ºC, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 10 minút,
    III: 200 ºC, bez pary, otvorený odťah, 20 minút.
    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

    Pre vyššiu navážku pečte v kroku III  dlhšie.

Dodatočné informácie

pre chlieb 400 g.

vikorn D plagát str1 SK.jpg

Chlieb VIKORN s vit. D2