
Ide o 50 % zmes na výrobu chutného chleba a pečiva – pričom ide o najpredávanejší korporátny koncept – a nakoľko už táto zmes bola a je veľmi žiadaná celosvetovo kvôli svojmu dobrému vzhľadu, chuti a obsahu bielkovín, vlákniny, antistres vit. Sk. B (B1,B2,B12) a obsahu železa – bolo len naozaj ďalším krokom pridať práve do tejto zmesi aj vit. D. Panomix Vikorn je prirodzene aj vegan (nie je certifikovaný výrobok v SR).
Cesto:
50 % | Panomix Vikorn D | |
50 % | Pšeničná múka T 650 | |
2,5 % | čerstvé droždie | |
56 % | voda cca |
Dozdobenie:
2,1 % | Decoration Grit |
Technologický postup
Miešanie: 6 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.
Teplota cesta: 27 - 29 ºC. Zrenie cesta: 25-30 minút.
Zamiesené voľnejšie cesto necháme vyzrieť.
Navážku 2x235 g tvarujeme do oválneho tvaru, obalíme v dekore
a pred pečením narežeme na povrchu písmeno *V.
Pečenie:
I. 240 ºC, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 ºC, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 10 minút,
III: 200 ºC, bez pary, otvorený odťah, 20 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.
Pre vyššiu navážku pečte v kroku III dlhšie.
Dodatočné informácie
pre chlieb 400 g.
