Receptúry
Cereálna vianočka s Korent Vanilla a Silkgrain Sonnen Müsli

Chutná a zdravšia varianta vianočky bohatá na cereálie a semienka ako je ovos, chia, quinoa, konopné semienko, sezam, slnečnicu a prírodný ovsený kvas.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Pšeničná múka T 512
10 % Korent Vanilla
30 % Silkgrain Sonnen Müsli
7 % Zela Delikates
12 % cukor kryštál
0,3 % jedlá soľ
8 % čerstvé droždie
35 % voda cca
Na potretie pred pečením:
7 % Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 26 – 28 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Zo surovín okrem Zela Delikates zamiesime cesto, v druhej polovici miesenia pridáme Zela Delikates a domiesime cesto. Cesto po vymiesení rozdelíme na presy a necháme vyzrieť. Po vyzretí cesta rozdelíme na jednotlivé klonky, urobíme rožky a spletáme do tvaru vianočky. Po nakysnutí mašľujeme vaječnou melanžou, dáme do pece a pečieme pri otvorenom odťahu.

    Pletieme zo 6 tich prameňov.

    Pres 2030 g - je na 5 ks vianočiek - po upečení á 350 g (navážka 420 g).

    Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

  1. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,
  2. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
  3. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 16 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Cereálna vianočka