
V každej krajine, kde Zeelandia pôsobí sa slávia narodeniny v trochu inom štýle a s trochu inou tradičnou narodeninovou tortou. Česká republika nám nie je vôbec vzdialenou krajinou, takže sa ani nečudujeme, že ich trendy narodeninové torty sú dosť podobné našim na Slovensku. Prinášame Vám receptúru ich narodeninovej torty k oslave 120 rokov Zeelandia. Viac receptúr pre inšpiráciu nájdete v anglickom jazyku na: https://www.zeelandia-international.com/happy-birthday-1
Hmota 1
150 g | Jung Basis Ruhr | |
90 g | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
75 g | rastlinný olej |
Hmota 2
250 g | Double Choc Cake | |
50 g | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
50 g | rastlinný olej |
Náplň
180 g | Mascarpone | |
180 g | Zeelandia Panna Cotta | |
180 g | KEN NATA/LACTEA 35% | |
20 g | práškový cukor | |
40 g | Arabesque čokoláda alebo Čokoládová dekorácia |
Dozdobenie
400 g | Roll Decor Icing (RDI) | |
125 g | ovocie | |
zlatá farba, fialová farba a pod. |
Technologický postup
Ako upiecť
Hmota 1
Miešajte všetky suroviny na hmotu 1 pri pomalých otáčkach počas 4 minút. Dávkujte do okrúhlej formy o priemere cca 18 cm a pečte pri teplote 175°C počas 40 minút.
Hmota 2
Miešajte všetky suroviny na hmotu 1 pri pomalých otáčkach počas 4 minút. Dávkujte do okrúhlej formy o priemere cca 18 cm a pečte pri teplote 175°C počas 40 minút.
Náplň
Vyšľahajte Zeelandia Panna Cottu do hladka. Pridajte mascarpone, cukor, nasekanú čokoládu Arabesque a premiešajte. Vyšľahajte smotanu a pridajte ju do pripravenej Panna Cotta zmesi a zľahka premiešajte.
Dozdobenie
Do jednej tretiny Roll Decor Icing pridajte farbivo a dobre prehneťte a vyvaľkajte. Pridajte zvyšnú časť RDI. Stočte do tvaru slimáka a potom vyvaľkajte na cca 2mm tenký plat. Obaľte tortu.
Zo zvyšných časti RDI si narežte pásiky a aplikujte na ne zlatú farbu.
Kompletizácia
Korpusy narežte a aplikujte krém medzi jednotlivé vrstvy. Tortu nechajte vychladiť a následne potiahnite vyvaľkaným farebným RDI. Položte zlaté prúžky dookola torty. Dozdobte povrch torty ľubovoľne podľa želania oslávenca.
