Pekárske výrobky Pekárske výrobky

Jemná vianočka s  Korentom a Fermentom

Chcete aby Vaše vianočky zostali dlho jemné a pritom chutné? Pridajte k receptúre z Korentu Vanilla alebo Europe 1% sušeného kvasu novej generácie Fermento P Forte, ktorý jej dodá jemný farebný nádych, chuť a jemnosť a teda dlhšiu čerstvosť.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
15 %   Korent Vanilla
1 %   Fermento P Forte
7 %   čerstvé droždie
8 %   Zeel. margarín Zeelback
14 %   cukor kryštálový
1,4 %   soľ jemná
42 %   voda cca

Dekorácia:

7 %   Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 26 - 28°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Cestové kusy následne tvarujeme na rožkovom stroji do rožkov, ktoré následne spletáme zo 6 ks do vianočky.

Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 16 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

receptúra je vypočítaná pre navážku 480 g ( 463 g cesto + 17 g dekorácia) - hmotnosť po upečení á 400 g.

Jemná vianočka s Korentom a Fermentom (kvasom)