Novinky

Zmena vo výrobkoch - Molkekorn 2.0 a Lactokorn 2.0

Vážení zákazníci, nakoľko od nás nakupujete nasledovné zmesi, týmto by sme Vás radi informovali o zmene vo výrobkoch. Daná zmena Vám už bola vopred oznámená začiatkom roka – a teraz po dopredaní zásob prejdeme na dané 2.0 verzie výrobkov. Zmena u viaczrnných zmesi: Zmeny boli vykonané v rámci optimalizácie (vylepšenia) nášho portfólia. Prechod na nové, inovované verzie, je plánovaný po 1.7. 2019 ( resp. po dopredaní starých zásob). Nové verzie výrobkov budú označené na obale etiketou Molkekorn 2.0 a Lactokorn 2.0.

Lactokorn → Lactokorn 2.0

Zmes bez E (nová inovovaná verzia neobsahuje Éčka) – nahradený guar, emulgátory E472e,
E 471e. Bolo navýšené množstvo sladových produktov, čo zlepšilo aromatizáciu zmesi.
Celozrnná pšeničná múka bola nahradená celozrnnou špaldovou múkou (viac trendy).

Molkekorn → Molkekorn 2.0


Zmes je bez prídavku prídavných látok (nová inovovaná verzia neobsahuje teda neobsahuje žiadne pridané éčka) – nahradená kyselina citrónová za pomoci

sušeného ražného celozrnného kvasu. V zmesi boli upravené pomery a typy pražených sladov, bolo navýšené množstvo srvátky.

Obe inovácie sme pre Vás v predstihu otestovali v našom technologickom centre. Chuťový a vzhľadový profil zmesí sa nezmenil. Záleží len na Vás, či použijete zmes klasickým postupom na záparu alebo priamo na záraz. Intenzitu výslednej chuti viete ovplyvniť správnym dávkovaním – u Molkekornu chuťový profil dosahuje správnu intenzitu pri dávkovaní 20-25 % na množstvo použitej múky a u Lactokornu pri 25 % na množstvo použitej múky. Nakoľko obe inovované zmesi v zložení zmesi neobsahujú soľ – v receptúre u Vás na prevádzke odporúčame množstvo soli zvýšiť – tak, aby ste dosiahli Vami používanú slanosť/% obsahu soli vo výrobku.  Zmesi neobsahujú v zložení soľ z dôvodu neustáleho tlaku legislatívy na znižovanie obsahu soli v hotových výrobkoch. Soľ uvedená v nutritívnej hodnote zmesí je z prirodzeného zdroja surovín/zložiek.

V prílohe nájdete nové špecifikácie výrobkov a základné odporúčané receptúry.

Ak máte otázky k výrobkom - viac informácií dostanete na t.č. 0915 885 397 u nášho hlavného technológa p. Ľubomíra Kramára.
Lactokorn 1str
Lactokorn 2str
Molkekorn 1str
Molkekorn 2str
Zmena vo výrobkoch - Molkekorn 2.0 a Lactokorn 2.0