
Plánované zmeny vo výrobkoch Zeelandia v mesiacoch 1-4/2019
Vážení zákazníci, ako býva zvykom radi by sme Vás komplexne informovali o zmenách vo výrobkoch, ktoré nastanú v najbližšej dobe v roku 2019. Zmeny vo výrobkoch sú nevyhnutné, nakoľko spoločnosti Zeelandia v rokoch 2018 a 2019 si dali za cieľ zefektívnenie a zlepšenie sortimentu v rámci Zeelandia Group, ktorá vedie k prehodnocovaniu každej položky v sortimente a jej inovácii, aktualizácii, vylepšeniu zložiek použitých do výroby a pod. Preto veríme, že tieto zmeny budete brať pozitívny a v podstate vo Váš prospech.
Od 01.01.2019 nastane postupne zmena hmotností balení, a to najmä z dôvodu ochrany životného prostredia, lepšieho a efektívneho využitia použitých obalov, zlepšenia distribúcie výrobkov a v neposlednej rade pozitívneho vplyvu na kvalitu výrobkov.
U položiek
205 Slivkový lekvár industrie a 768 Slivkový lekvár sladený dôjde k zmene balenia z 13 na 14 kg.
225 Višňový gél, 226 Marhuľový gél, 245 Jahodový gél, 248 Slivka extra, 255 Čučoriedkový gél a 268 Malinový gél dôjde k zmene balenia z 5 na 6 kg.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Od 01.01.2019
U položky 294 Pudingová náplň čokotela – INOVOVANIE výrobku
Nová inovovaná verzia Pudingovej náplne čokotela má lepšiu čokoládovú chuť, lepšiu konzistenciu a farbu, a tiež odlišný typ kakaového prášku, v zložení navyše pribudne alergén mlieko z prenosu.
K zmene sme po dohode s výrobcom pristúpili z dôvodu vylepšenia kvality výrobku rovnako ako v minulom roku už uskutočnená inovácia aj u Pudingovej náplne vanilkovej. Veríme, že tieto zmeny prispejú k lepšiemu využitiu týchto náplní u našich zákazníkov.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U položky 427 Zlatka – zmes v priebehu 01 – 03/2019 (podľa dopredania zásob na sklade) dôjde k zmene zloženia – nahradenia ryžového škrobu kukuričným škrobom.
Vrecia počas zmeny budú označené slovným vyjadrením – NOVÁ receptúra.
U ovocných náplní, kde ide o špecifický na mieru vyrábaný výrobok určitému zákazníkovi Vás budeme zvlášť o zmene informovať cez email.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Od 01.02.2019 pristupujeme k úprave zloženia u výrobku 200129 Zmes na orechovník.
Ide o úpravu obsahu vlašských orechov v zložení a prídavok špaldovej múky do zloženia.
V prípade, ak odoberáte daný tovar a chcete sa na zmenu pripraviť a nemáte ešte Klientskú zónu a neviete si pozrieť aktuálnu špecifikáciu neváhajte si ju vyžiadať na specifikacie@zeelandia.sk
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Od 01.02.2019
Vo výrobku 2099 Zeesan lieskový orech - bude odobraná laktóza nahradená sušeným glukózovým sirupom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Od 01.03.2019
Darinka – džemy
Zmena v zložení – nahradený glukózový sirup glukózo-fruktózovým sirupom.
- do názvu pridané slovo extra podľa legislatívneho zaradenia.
Vo väčšine varených výrobkov - bude nahradený glukózový sirup glukózo-fruktózovým sirupom
plus prebehnú tu aj iné zmeny – priložená tabuľka - zmeny od 01032019.
Dôvodom sú zmeny od dodávateľov surovín ako aj iné interné zmeny a zmeny vyžiadané zákazníkmi.
Tu taktiež platí, že u špecifických výrobkov pre jedného zákazníka a budúcich zmien Vás budeme zvlášť informovať emailom.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Od 01.03.2019
222 SK ZELA SAUERT LIQUID - zmena zloženia. Na základe postupného znižovania potenciálnych problémových surovín z hľadiska mikrobiológie riadenia alergénov bolo rozhodnuté o náhrade tekutej srvátky vodou. Na funkčnosť výrobku nebude mať táto zmena vplyv.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Od 01.04.2019
U položiek 768 Slivkový lekvár sladený, 2070 Darinka náplň slivkový lekvár bude glukózový sirup vymenený za klasický cukor. Dôvodom je úprava výrobnej technológie a technologických postupov, pričom pozitívnym vplyvom zmeny je, že výrobok bude mať vďaka pravému cukru „plnšiu“ chuť.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na adrese specifikacie@zeelandia.sk
Tím Zeelandia s.r.o.
keepexploring.
Dodatok:
Zmeny zloženia v Zeelandia výrobkoch od 01.03.2019
1. ZMENA: glukózový sirup bude nahradený novým glukózo-fruktózovým sirupom.
(zmeny výrobkov u špecificky vyrábaných výrobkov pre jedného zákazníka Vám budú oznámené emailom).
Naše kat.č. |
Názov výrobku |
Naše kat.č. |
Názov výrobku |
213 |
Varená maková náplň |
20089 |
Ovocná náplň do šišiek |
218 |
Maková náplň varená 35 |
2063 |
Darinka džem jahoda |
218A |
Maková náplň varená „S“ |
2089 |
Darinka džem malina |
2088 |
MIFI karamelová |
200111 |
Džem extra čučoriedka |
229 |
Bolero kakaové |
205 |
Slivkový lekvár industrie |
764 |
Džem marhuľový |
259 |
Náplň do šišiek marhuľová |
767 |
Ovocná náplň jahodová |
245 |
Jahodový gél |
200083 |
Ovocná náplň zmes 6 kg |
200101 |
Jahodový gél 1,5 kg |
2026 |
Ovocná náplň termostabilná - zmeska |
255 |
Čučoriedkový gél |
200123 |
ON marhuľa linecká |
200100 |
Čučoriedkový gél 1,5 kg |
761 |
Ovocná zmes-industrie |
225 |
Višňový gél |
200126 |
ON marhuľa termostabilná |
200103 |
Višňový gél 1,5 kg |
2066 |
Darinka náplň jahoda |
266 |
Jablkový gél |
2067 |
Darinka náplň marhuľa |
248 |
Slivky extra |
2065 |
Darinka náplň čučoriedka |
267 |
Jablkový gél so škoricou |
2064 |
Darinka džem marhuľa |
390 |
Frutafill jahoda |
766 |
ON zmeska pekárska termostabilná |
391 |
Frutafill višňa |
2087 |
Darinka džem lesné ovocie |
393 |
Frutafill marhuľa |
200134 |
Darinka džem čierne ríbezle |
395 |
Frutafill čučoriedka |
200135 |
Darinka džem brusnica |
397 |
Frutafill lesné ovocie |
20086 |
Zela marhuľový džem |
200099 |
Brusnice v géli |
20087 |
Zela Ovocná náplň |
2108 |
Paletta mirroir malina |
871 |
Frutaline marhuľový |
2096A |
Džem extra jahoda 3 kg |
872 |
Frutaline višňový so škoricou |
2097A |
Džem extra marhuľa 3 kg |
873 |
Frutaline jahodový |
2016 |
Paletta cold creamy |
2017 |
Paletta cold caramel |
2018 |
Paletta cold choco |
2. U ďalších položiek dôjde k špecifickým zmenám opísaným v tabuľke.
V prípade na mieru vyrábaného produktu a plánovanej zmeny od 1.3.2019 Vám budeme včas informovať emailom.
2011 |
Pivný kvas |
Odobratá srvátka zo zloženia – nové zloženie bude bez alergénu MLIEKA. |
203 |
Varená orechová náplň |
Pribudla možná krížová kontaminácia sezamom |
2076 |
ON Linecká cukrárska |
Odobratý škrob zo zloženia |
2080 |
Darinka náplň linecká |
Odobratý škrob zo zloženia |
200104 |
Darinka džem čučoriedka |
Navýšenie čučoriedok v zložení o 5 % |
226 |
Marhuľový gél |
zmena škrobu z E1422 na E1442 a zmena balenia na 6kg |
241 |
Kiwi gél 1,5 kgx4 (6 kg) |
zmena farbiva E140 (chlorofyl) na E141(ii) |
268 |
Malinový gél |
zmenený pretlak červeno ríbezľový na višňový a zmena balenia na 6kg |
251 |
Ovocná náplň čučoriedka s kúskami ovocia |
Odobratý škrob zo zloženia |
200093 |
ON jahoda cukrárska |
nová receptúra – navýšenie obsahu jahôd a odobratý škrob zo zloženia |
2077 |
ON marhuľa cukrárska |
nová receptúra - navýšenie obsahu marhúľ a odobratý škrob zo zloženia |
Tím Zeelandia s.r.o.