
Plánované zmeny k výrobkom leto a jeseň 2019
Vážení zákazníci, Aj v ďalších mesiacoch inovujeme naše portfólio. Radi by sme Vás v tomto článku o nich informovali.
Vážení zákazníci,
Aj v ďalších mesiacoch inovujeme naše portfólio.
Aktuálne zmeny vo výrobkoch a plánované po lete 2019.
Vážení zákazníci,
týmto by sme Vás chceli informovať o pripravovanej zmene vo výrobku
Molkesauer – zmena sa uskutoční po dopredaní zásob na stave približne po 15.09.2019 – a o zmene
budú jednotlivý zákazníci ešte vopred informovaní priamo emailom na ich adresu.
Hlavnou zmenou je odstránenie tekutej srvátky z receptúry. Tekutá srvátka bola
odstránená z celého výrobného závodu z dôvodu znižovania potenciálne
problémových surovín z hľadiska mikrobiológie a z dôvodu zníženia alergénov vo výrobe.
Receptúry nájdete po kliknutí na daný link - presmerovanie na web:
https://www.zeelandia.sk/receptury/pekarske-receptury/pripravky-a-zmesi-pre-vyrobu-chleba
Zároveň v rámci zosúlaďovania názvoslovia etikiet, v našom systéme a systéme našich sesterských spoločností Zeelandia sme pristúpili k úprave názvov výrobkov
Cream Vanilla (predtým názov Pudingová náplň vanilková)
Cream Choco (predtým názov Pudingová náplň čokotela)
Zloženie výrobkov sa nezmenilo. Kvalita bolo inovovaná na vyššiu úroveň u týchto výrobkov
už v minulom a začiatkom tohto roka – preto veríme, že si radi vyskúšate tieto skvelé hotové pudingové náplne aj Vy.
Kliknutím na odkaz budete presmerovaný na receptúry na webe za použitia týchto pudingových náplní.
Info o výrobku: https://www.zeelandia.sk/pekarske-produkty/naplne-pre-pekarov
Receptúry: https://www.zeelandia.sk/receptury/nove-pekarske-receptury-02-2019
Po ďalšie sme pre Vás inovovali a vylepšili kvalitu Zela cukrárskej polevy tmavej (tukovej polevy). Farba polevy je naozaj pekne biela, lepšie kryje výrobky – je pevnejšia po stuhnutí a neláme sa tak.
Riedenie ako boli zvyknutý – záleží totiž na aplikácii kde to použijú.
Chuť polevy je výborná – s mliečnou chuťou, neostáva mastnota na jazyku.
V krabici (bielej s fóliou vo vnútri) – balenie 10 kg sa nachádzajú malé obdĺžničky z jednej strany oblé
– rozmerov cca 4 cm na dĺžku a cca 6 – 7 mm na šírku ( teda nie sú to šošovičky ako predtým).
Zároveň by sme Vás chceli informovať, že náš dodávateľ Zeelandia Česká republika pristúpila k zmene typu balenia u Višňového gélu a Kiwi gélu v sáčkoch - celkové balenie ostane nezmenené 6 kg - ale sáčky budú 1 kg-ové (6 x 1 kg). Zmena prebehne taktiež po dopredaní zásob s predpokladom v mesiaci september 2019.
V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať.
Tím Zeelandia s.r.o.
Plánované zmeny k výrobkom k 04/2019
Týmto by sme Vás radi informovali, že
od začiatku mája 2019 sme prešli na novú inovovanú verziu Paletta Miroir Choco - o ktorej vlastnostach ste boli informovaní newsletterom a informácie nájdete aj na našej webovej stránke. Veríme, že túto inováciu
oceníte a Vaše výrobky s našou Paletta Miroir Choco budú ešte lepšie a chutnejšie.
Zároveň od konca apríla od nás dostanete ako tovar už inovovanú verziu Varenej orechovej náplne (náš kód 203). V zložení sa nachádzajú len vlašské orechy (bez obsahu arašidov – stopy arašidov však náplň môže obsahovať z výroby), náplň je menej lepivá a lepšie sa natiera na cesto. Chuť je vylepšená, pričom nie je cítiť horkosť a dochuť po zjedení. Náplň je opticky tmavšia vo vedre. Po upečení napríklad v závinoch a po vychladení sa náplň pekne stiahne a dobre sa krája v závinoch. Veríme, že s touto inovovanou verziou Varenej orechovej náplne budete spokojní.
Zároveň týmto by sme Vás radi informovali, že v nedávnej dobe došlo k úprave zloženia u Mifi karamelovej - pričom namiesto glukózového sirupu táto náplň obsahuje glukózovo-fruktózový sirup.
Zároveň tento mesiac došlo k zmene balenia u Slivky extra (gélu) na 6 kg vedierko.
Ďalej by sme Vás radi informovali, že sme pristúpili k inovácii rady Zeelandia margarínov - a to z hľadiska trendom na trhu a požiadaviek spotrebiteľov prechádzame na zloženie bez trans-mastných kyselín.
Momentálne zmena prebieha u nasledovných Zeelandia margarínov:
Zeelandia margarín ťažný pláty, Zeelandia margarín Zeelback, Zeelandia linzer margarín, Zeelandia pekársky margarín a Zeelandia margarín SPT P.
Táto zmena nemá vplyv na technologické vlastnosti výrobkov a ich spracovanie.
Margaríny bez trans mastných kyselín v danom ponímaní znamená, že v zložení nie je čiastočne hydrogenovaný rastlinný tuk (palma) ale zloženie je viac prírodné - rastlinné tuky (palma) a oleje (repka).
Výrobky bez obsahu trans mastných kyselín tak neprispievajú ku koronárnym srdcovým chorobám.
V nasledovných mesiacoch postupne prejdeme k zmene zloženia aj u ostatných margarínov na bez trans mastných kyselín ( margaríny vyrábané v našej sesterskej Zeelandii v Litve).
Staršie oznámenia:
Plánované zmeny k výrobkom k 02-04/2019
Kód č. 001 Muffin – ZMENA balenia.
Od 02-2019 dochádza k zmene balenia u položky Muffin 100 – z 15 kg balenia na 25 kg balenie.
Z hľadiska zmesí pre pekárov a cukrárov sme pristúpili k vylepšenie zloženia zmesí – nakoľko požiadavka po čistých – bezÉčkových surovinách rastie aj na Slovensku.
V našom sortimente nájdete veľa bezÉčkových prípravkov a zmesí pre pekárov a v najbližšej dobe (po 1.4.2019 postupne podľa dopredaja staršieho zloženia) do nich začleníme ďalšie 2 zmesi, a to:
Kód č. 106 Lactokorn 2.0 (bez Éčok)
V zmesi sa nahradili guarovú gumu a emulgátory E 472e aj E 471e bezÉčkovými surovinami a zároveň sme zvýšili množstvo obsahu sladových zložiek, čo viedlo k zlepšeniu aromatizácie zmesi. Celozrnná pšeničná múka bola nahradená celozrnnou špaldovou múkou, ktorá je momentálne viac v trende. Nová verzia bude na etikete označená ako 2.0 (druhá generácia).
Kód č. 202 Molkekorn2.0 (bez Éčok)
Kyselina citrónová bola v zmesi nahradená sušeným ražným celozrnným kvasom, v zmesi sa upravili pomery a typy pražených sladov. Taktiež sa navýšilo množstvo srvátky, čo robí Molkekorn špecifickým. Nová verzia bude na etikete označená ako 2.0 (druhá generácia).
Kód č. 285 a 200068 Cesto špaldové s orechmi – ZMENA v zložení od 01.04.2019 (po dopredaní starých zásob).
Farbivo E150 sa nahradilo jeho prírodnou alternatívou – karamelizovaným cukrom. V zložení zmesi nám tak ubudlo jedno Éčko bez vplyvu na vlastnosti výrobku.
Kód č. 200084 Slivkový lekvár sladený – ZMENA balenia.
Ďalšou plánovanou zmenou po 1.4.2019 je zmena balenia u Slivkového lekváru sladeného (kód č. 200084) z 6 na 4 kg. Zároveň ako u iných veľkostí balení Slivkového lekváru uvedeného v predchádzajúcej zmene sa glukózový sirup nahradí klasickým cukrom, čo zlepší celkovú chuť lekváru.
Veríme, že tieto zmeny uvítate nakoľko vedú k zlepšeniu chuti, kvality a marketingových argumentov predaja (napr. bezÉčkové zmesi, lepšia chuť lekváru a pod.).
Tím Zeelandia s.r.o.
