Receptúry Receptúry

Vianočný koláčik s marcipánom

Spojením našich najlepších ingrediencií ako je Slivkový lekvár sladený, originál marcipán MARO 1:3 a kvalitnej zmesi na krehké cesto MAMAS PIE dostanete jedinečné rezy trvanlivejšieho charakteru ideálne nielen pre vianočné sviatky. Ideálne pre rodinné balenia.

Hmota:

900 g   MAMAS PIE
250 g   Zela delikates
75 g   voda

Náplň 1:

800 g   Slivkový lekvár sladený

Náplň 2:

500 g   MARO originál marcipán 1:3

Technologický postup

Všetky suroviny miešame pri pomalých otáčkach cca 5 min.Vymiesené cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme ich do plechu o rozmere 60x20cm (30x40cm) vystlaného pečným papierom. Pečieme pri 190°C cca 15 min.

Kompletizácia zákusku: Na podložku uložíme linecký plát, natrieme polovicu slivkového lekváru, naň uložíme rozvaľkaný marcipán a priložíme linecký plát natretý slivkovým lekvárom. Poriadne zaťažíme a necháme odležať.

Po odležaní polejeme tmavou polevou-môžeme ozdobne prestriekať. Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Výrobok je vhodný pre rodinné balenia.

TIP: Do marcipánu môžeme pridať trošku mandľovej arómy na zvýraznenie chuti marcipánu.

Vianočný koláčik s marcipánom