Titulná stránka » Receptúry » Vianočné receptúry » Sviatočná makovo-orechová torta

Sviatočná makovo-orechová torta

Výborná kombinácia Zmesi na makovník a orechovník vo verzii ako luxusne vyzerajúca torta, naplnená chutným tukovým tvarohovým krémom a klasickým slivkovým lekvárom a dozdobená čokoládou. Náš tip: pre ešte lepšiu chuť môžete makovú časť korpusov pokropiť s cukrovým rozvarom (pripraveným z 1 dcl vody, 30 g cukru a 10 g pasty Wigo compound Citrón) - rozvaz urobí tortu ešte šťavnatejšou a jemne kyslou - citrónovou - čo je ideálna kombinácia so slivkovým lekvárom a tvarohom.
Sviatočná  makovo-orechová torta
Group Weight / Volume Unit Product
Hmota 1:
600 g Zmes na makovník
80 g rastlinný olej
260 g voda
Hmota 2:
300 g Zmes na orechovník
40 g rastlinný olej
130 g voda
Náplň 1:
450 g Tvaroh. náplň štandard A
150 g Zela delikates/maslo
Náplň 2:
150 g Slivkový lekvár sladený
Poleva 1:
250 g Zela cukrárska poleva tmavá

Všetky suroviny na makovník miešame lopatkou pri pomalých otáčkach (nešľaháme) cca 3 min.

Pripravené cesto rozdelíme do 2 tortových ráfkov o priemere 24cm.

Pečieme pri 160-170°C cca 20-25 min. v závislosti od typu pece a navážky.

Rovnako pripravíme aj orechový korpus- upečieme však len 1 ks.

Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme makový korpus, natrieme polovicu slivkového lekváru a tvarohový krém (Zela Delikates vyšľaháme a pridáme tvarohovú náplň) a priložíme orechový korpus.

Znova natrieme slivkový lekvár, tvarohový krém a priložíme makovým korpusom. Necháme stuhnúť.

Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou a krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

TIP: Ak chceme tortu šťavnatejšiu môžeme korpusy poliať cukrovým rozvarom zo 100g vody, 30g cukru a 10g Compud Wigo citrón.

Preskočiť na obsah. | Na navigáciu