Titulná stránka » Receptúry » Tunel z cesta Zelený čaj

Tunel z cesta Zelený čaj

Krásny a jednoduchý výrobok zároveň - stačí spojiť krásnu farbu cesta Zelený čaj v kombinácii s malinovou šľahačkou a miniroládkou naplnenou malinovým Darinka džemom a dozdobiť farebnou čokoládou alebo bielkovou hmotou, ktorú jemne opálite na povrchu. Zákusok sa po stuhnutí navyše dobre krája.
Tunel z cesta Zelený čaj
Group Weight / Volume Unit Product
Hmota 1:
400 g Cesto Zelený čaj
200 g Tek.vaj. melanž/vajcia
50 g rastlinný olej
100 g voda
Hmota 2:
125 g Piškóta 100 svetlá
75 g Tek. vaj. melanž/vajcia
25 g voda
Náplň 1:
400 g Panna Cotta
300 g KEN PRESTO
150 g Jung S-A malina
Náplň 2:
100 g Darinka džem malina
Dekorácia:
100 g BIANCA - sladené bielka
100 g cukor kryštál
100 g voda

Všetky suroviny na korpus šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 3 min. Vyšľahané cesto rozotrieme na plech vystlaný pečným papierom o rozmere 35x52cm.

Pečieme pri teplote cca 180-200°C cca 10-13 min. v závislosti od typu pece a navážky. Piškótu vyšľaháme s vajciami a vodou a natrieme na papier na pečenie tenký plát. Po upečení potrieme malinovým džemom a zvinieme do rolády.

Z čajového plátu vyrežeme plát o vhodnom rozmere a vystelieme ním formu na tunel. Panna Cottu vyšľaháme s Ken Presto a potom zmiešame s Jung S-A malina a nanesieme do formy tenkú vrstvu.Vložíme roládku a zatrieme zvyšným malinovým krémom. Spodok tunela tvorí plát z cesta čajového. Zaťažíme a necháme odležať do druhého dňa.

Povrch tunela potrieme snehom z Biancy-Biencu vyšľaháme s cukrom a zalejeme cukrovým rozvarom.

Ozdobne opálime flambovacou pištoľou.

Krájame napr. na 30 ks á 60 g.

Preskočiť na obsah. | Na navigáciu