Zemiakové taštičky/pirohy so špenátom a ricottou


Group | Weight / Volume | Product |
---|---|---|
Cesto: | 1000g | Zemiakové cesto A |
1000g | studená voda | |
Náplň: | 150g | sekaný špenát |
150g | ricotta | |
cesnak, soľ čierne korenie | ||
olej, maslo, omáčka syrová |
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme na jemno nasekaný cesnak a opražíme. Pridáme sekaný listový špenát, osolíme, okoreníme a osmažíme. Po vychladnutí zmiešame s ricottou.
Zemiakové cesto A (kód č. 200014) zmiešame so studenou vodou a necháme postáť 2-3 minúty. Cesto rozváľame na hrúbku 0,5 cm, z ktorého vykrojíme malé kolieska. Kolieska plníme pripravenou náplňou, prehneme na polovicu do tvaru taštičky/piroha a okraje zatlačíme. Varíme vo vriacej osolenej vode cca 8 - 10 minút (pokiaľ nevyplávajú na povrch).
Môžeme podávať poliate s maslom, alebo napr. syrovou omáčkou.