Titulná stránka » Receptúry » Receptúry pre gastronómiu » Hlavné jedlá » Halušky s kapustou a klobásou

Halušky s kapustou a klobásou

Halušky s kapustou a klobásou
Weight / Volume Product
1000g Halušky LZ
1100g voda
250g Kapustová náplň
200g klobása
150g cibuľa
40g tuk
10g soľ
mleté čierne korenie

Zmes na halušky zmiešame so studenou vodou na cesto, ktoré pretlačíme cez haluškové sito do vriacej osolenej vody a krátko povaríme ( pokiaľ nevyplávajú na povrch). Scedíme. Uvarené halušky prepláchneme vodou.

Nakrájanú cibuľu a klobásu orestujeme na rozohriatom tuku, pridáme kapustovú náplň a krátko orestujeme.

Potom pridáme halušky, ktoré dochutíme soľou a korením.

Preskočiť na obsah. | Na navigáciu