Nové pekárske receptúry 2019 Nové pekárske receptúry 2019

Cereálna plundra s čokoládou a višňou

Panoplus Dark je zmes pre výrobu chutného tmavého viaczrnného chleba a pečiva s jemnou štruktúrou striedky. S bohatým obsahom semienok ako slnečnica, ľan, sezam, proso, sladových pšeničných a ovsených vločiek, kukuričnej lámanky a lepku. Ideálne v kombinácii s posypovými zmesami ako je Seedmix, Decor Slniečko, Decor Grit a pod. Dávkovanie: Pečivo: 1. 100 % pšeničná múka T-512 ku 25 % Panoplus Dark 2. 75 % pšeničná múka T-512 ku 25 % Panoplus Dark Ideálne aj pre plundrové viaczrnné výrobky chutne naplnené ovocnými, čokoládovými, pudingovými alebo tvarohovými náplňami z našej ponuky.

Cesto:

80 %   pšeničná múka T 512
20 %   Panoplus DARK
1,5 %   Lactorex originál
4 %   droždie čerstvé
2 %   soľ
3 %   Zeel. margarín Zeelback
52 %   voda cca

Na preváľanie:

55 %   Zeel. margarín ťažný-pláty

Náplň:

45 %   CORRA čokoládová
45 %   Frutafill višňa

Dozdobenie:

5 %   Tek. vaječná melanž/vajcia

Technologický postup

Cesto sa pripravuje na záraz.

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta je 20 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Zo surovín pripravíme cesto, uložíme ťažný margarín a zložíme do obálky. Rozgúľame na rozvaľovacom stroji a následne skaldáme 3 x 3. Po druhom prekladaní cesta dáme do chladu na 15-20 min. Finálny plát cesta rozgúľame na cca 3 mm, vykrojíme štvorce 11x11 cm, naplníme lekvárom. Nakysnuté výrobky namašľujeme a pečieme.

Kysnutie: 70-80 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 15 minút,

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Obdobne pripravíte napr. Cereálnu plundru s BRUSNICAMI a tvarohom.

Stačí použiť Brusnice v géli od Zeelandie a Tvaroh. náplň štandard A.

Dodatočné informácie

navážka napr. 75 g cesto + 31 g náplň + 2 g dozdobenie = po upečení á 90 g.

Cereálna plundra s čokoládou a višňou