Receptúry Receptúry

Čokoládová torta s profiterols

Pohrajte sa pri výrobe tejto torty - s trochou času navyše pri jej príprave výsledok určite stojí za to. Základný korpus je jemne čokoládový, profiterols z Brand 100 sú chutne naplnené MIFI šľahačkou a po naukladaní na korpus jemne zaliate čokoládovou ganážou zo Scaldis Dark a chutnej živočíšnej smotany KEN Nata. Proste Vaši zákazníci neodolajú.

Hmota 1:

200 g   Cesto čokoládové
100 g   Tek.vaj. melanž/vajcia
100 g   rastlinný olej

Hmota 2:

150 g   BRAND 100
225 g   voda

Náplň:

300 g   KEN PRESTO
150 g   MIFI karamelová

Dozdobenie:

300 g   SCALDIS DARK (tmavý)
200 g   KEN NATA živočíšna nesl. 35%

Technologický postup

Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalom chode stroja 5 min. Vymiešané cesto dávkujeme do tortového ráfku o priemere 24cm. Pečieme pri 170°C cca 15-20 min.

Brand 100 a vodu miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja 5 min. Necháme 15 min. odležať a potom striekame na plech s pečným papierom guličky. Pečieme pri 200°C cca 5 min. potom znížime teplotu na 180°C a dopečieme cca 20 min. v závislosti od typu pece.

Ken Presto vyšľaháme a ochutíme s Mifi karamelovou. Na korpus natrieme tenkú vrstvu šľahačky a ukladáme naplnené guličky z odpaľovanej hmoty. Necháme stuhnúť.

Ken Nata 35% prevaríme a pridáme Scaldis Dark, vymiešame a necháme jemne ochladiť.

Povrch torty a boky  potrieme pomocou štetca pripravenou ganážou.

Necháme stuhnúť a krájame na požadované kusy.

1 torta priemer 24 cm á 12 ks.

Čokoládová torta s profiterols