ZÁHRADNÍKOV CHLIEB NON.E
Chuť jari po celý rok Vám prinesie viaczrnný Záhradníkov chlieb s jogurtom, mrkvou a
bylinkami. Prebudí v človeku pocit čerstvosti a jemnosti a s radosťou si vychutnáte jeho
aromatikú a šťavnatú chuť. Zmes j vhodná aj na prípravu rožkov a bagiet.
Zloženie zmesi je bez použitých É-čok.


Group | Weight / Volume | Unit | Product |
---|---|---|---|
Cesto: | |||
45,0 | kg | pšeničná múka T 650 | |
20,0 | kg | ražná múka T 930 | |
200140 | 35,0 | kg | ZÁHRADNÍKOVA ZMES NON.E |
2,0 | kg | čerstvé droždie | |
64,0 | kg | voda cca |
Miešanie: 4 minúty pomaly a 7 minút rýchlo. Zamiesené voľnejšie cesto necháme vyzrieť. Teplota cesta: 26 - 27 º C.
Zrenie cesta: 25 - 30 minút. Navážka na 1 ks je 720 g.
Cestový kus tvarujeme do tvaru veky a ukladáme do ražnou múkou vysypaných ošatiek.
Kysnutie: 40 - 45 minút pri 30 º C a rel. vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 250 º C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 220 º C, bez pary, po 3 min. otvoriť odťah, 15 minút,
III: 200 º C, bez pary, otvorený odťah, 32 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.
More information
Chlieb po upečení má á 600 g.
ZÁHRADNÍKOVA ZMES NON.E je vhodná taktiež na výrobu pečiva, bagiet a pod.