Receptúry Receptúry

Vianočná roláda z Cesta korzenného

Jedinečná vianočná roláda bohatá na sušené ovocie a potretá slivkovým lekvárom industrie. Ideálna pre adventné obdobie.

Hmota:

500 g   Cesto korzenné (perníkové)
125 g   Zeel.marg. Zeelback
100 g   pš. múka T 512
25 g   med
100 g   vlažná voda

Náplň:

200 g   Slivkový lekvár industrie
150 g   sušené slivky - sekané
200 g   kandizované ovocie
100 g   vlašské orechy - sekané

Na potretie a dozdobenie:

30 g   Tek. vaj. melanž/vajcia
50 g   mandľové lupienky

Technologický postup

Receptúra je na 1 roládu dlhú 60 cm.

Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a necháme jeden deň odpočívať v chlade.

Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pečnom papieri na rozmer 40x60 cm. (dĺžka je 60cm). Plát potrieme slivkovým lekvárom a rovnomerne posypeme
zvyšnými surovinami –slivkami, kandizovaným ovocím a orechmi. Potom plát za pomoci pečného papiera stočíme do tvaru rolády a zatiahneme pomocou pravítka.
Roládu natrieme vaječnou melanžou a posypeme mandľami. Pečieme pri teplote 180-170 °C cca 15-20 minút.
Po upečení necháme vychladnúť a potom krájame na 30 ks o hmotnosti 50 g.

Výrobok je trvanlivého charakteru – trvanlivosť cca 1 mesiac pri skladovaní v chlade 4-6 °C.
Upozornenie: v prípade, že nám roláda počas pečenia praskne, po upečení ju ešte teplú zabalíme do pečného papiera, zatiahneme a necháme vychladnúť.


Výrobok je ideálny aj pre rodinné balenia.

Vianočná roláda z Cesta korzenného