Receptúry Receptúry

Opekance klasik s Lactorex originál

Chutné a kvalitné opekance pre nielen vianočné obdobie.

Základná receptúra:

100,0 %   Pšeničná múka T 512
2,0 %   Lactorex orig. (kód č. 102)
4,0 %   Zeelandia margarín pekársky/Zeelback
6,0 %   cukor kryštál
5,0 %   droždie čerstvé
1,8 %   soľ
50,0 %   voda cca

Múka na podsypanie:

0,3 %   múka T 512 pšen. hladká špeciál

Technologický postup

Technologický postup:

Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta je 28 st. Celsia.

Zrenie cesta: 10 - 15 minút.

Jednotlivé cestové kusy vyformujeme do tvaru placky, nakrájame ruk-cukom na štvorčeky

a pomúčime hladkou múkou. Preosejeme prebytočnú múku a ukladáme na plechy.

Kysnutie: 40 - 45 minút, 30 st. Celsia, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie: zaparená pec, teplota postupne klesajúca: 245 - 230 - 220 st. Celsia.

Odťah otvoríme po 2 minútach. Doba pečenia: 8 - 9 minút.

Po upečení nechajte dobre obschnúť (najlepšie do druhého dňa) a až potom zabaľte.

Z receptúry pri 100 kg múky získate 51 balení po 250 g.

Opekance klasik s Lactorex originál