Receptúry
Viaczrnná plundra so Silkgrain Ebony

Ebony pečivo Vás určite prekvapí svojou neodolateľnou chuťou - už samotným zložením tejto obilnej zápary Silkgrain Ebony je táto zmes predurčená k výrobe skvelého chleba a pečiva s obsahom celých bôbov sóje. Zloženie:tekutý ŠPALDOVÝ kvas (voda, celozrnná ŠPALDOVÁ múka, štartovacia kultúra), SOJOVÉ bôby, lúpané slnečnicové semienka, ľanové semienka, sladová pražená JAČMENNÁ múka, jedlá soľ (1,2%). (aktuálne k 12.02.2018). Tentoraz Vám ho ponúkame v chutnej verzii viaczrnnej plundre s obsahom sójových bôbov.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
50 % Silkgrain Ebony
15 % Nordix croissant 15
8 % čerstvé droždie
2,2 % soľ jemná
35 % voda cca
Tuk na prevaľovanie:
40 % Puff Pastry Prof. 80 pláty
Dozdobenie:
5 % tekvicové semienko, chia, sezam
5 % Tek. vaj. melanž/vajcia

Technologický postup

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 20 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime na presy o požadovanej hmotnosti. Prekladáme systémom 3x3x3. Konečná hrúbka po poslednom vyvaľkaní je 8 mm. Vykrajujeme do požadovaného tvaru, prípadne dozdobíme.

    Kysnutie: 50 - 60 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

    II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,

    III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 7 minút.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

    Použité pre navážku 98 g - plundra má po upečení 80 g.