Receptúry Receptúry

Viaczrnná plundra so Silkgrain Ebony

Ebony pečivo Vás určite prekvapí svojou neodolateľnou chuťou - už samotným zložením tejto obilnej zápary Silkgrain Ebony je táto zmes predurčená k výrobe skvelého chleba a pečiva s obsahom celých bôbov sóje. Zloženie:tekutý ŠPALDOVÝ kvas (voda, celozrnná ŠPALDOVÁ múka, štartovacia kultúra), SOJOVÉ bôby, lúpané slnečnicové semienka, ľanové semienka, sladová pražená JAČMENNÁ múka, jedlá soľ (1,2%). (aktuálne k 12.02.2018). Tentoraz Vám ho ponúkame v chutnej verzii viaczrnnej plundre s obsahom sójových bôbov.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
50 %   Silkgrain Ebony
15 %   Nordix croissant 15
8 %   čerstvé droždie
2,2 %   soľ jemná
35 %   voda cca

Tuk na prevaľovanie:

40 %   Puff Pastry Prof. 80 pláty

Dozdobenie:

5 %   tekvicové semienko, chia, sezam
5 %   Tek. vaj. melanž/vajcia

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 20 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime na presy o požadovanej hmotnosti. Prekladáme systémom 3x3x3. Konečná hrúbka po poslednom vyvaľkaní je 8 mm. Vykrajujeme do požadovaného tvaru, prípadne dozdobíme.

Kysnutie: 50 - 60 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,

III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 7 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Použité pre navážku 98 g - plundra má po upečení 80 g.

Viaczrnná plundra so Silkgrain Ebony