Receptúry so Zmesou na makovník
Šťavnaté makovo-citrónové rezy

Šťavnaté makovo-citrónové rezy potešia všetkých, čo majú radi klasické punčové rezy. Inovovaná verzia s použitím zmesi na makovník, piškótového korpusu zo Zeelandie a naplnené s citrónovým Frutafillom. Piškóta je jemne nasiaknutá rozvarom. Povrch je dozdobený so Zeelandia fondantom. Ideálne aj ako zákusky na svadby a oslavy.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1:
500 g Zmes na Makovník
70 g repkový olej
220 g voda
Hmota 2:
500 g Piškóta 100 svetlá
300 g Tekutá vaječná melanž/vajcia
100 g voda
Náplň 1:
400 g voda
200 g cukor kryštálový
50 g Flavour Lemon - aróma citrónová
2 g žlté potravinárske farbivo
5 g kyselina citrónová
Náplň 2:
400 g Frutafill citrón
200 g Zela delikates
Poleva:
500 g Zela biely fondant

Technologický postup

    Všetky suroviny na makovník miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 4 min. Vymiešané cesto rozotrieme do 2 plechov o rozmere 30x40cm vystlaných pečným papierom a pečieme pri cca 170°C cca 10 min. v závislosti od typu pece a navážky.


    Piškótu šľaháme s vajciami a vodou pri najvyššom výkone stroja cca 6-10 min. Vymiešané cesto rozotrieme do plechu o rozmere 30x40 cm vystlaného pečeným papierom. Pečieme pri cca 180°C cca 20 min. v závislosti od typu pece a navážky.


    Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme makový plát, natrieme polovicu citrónového krému (časť krému odložíme na potretie povrch výrobku)- citrónový krém pripravíme vyšľahaním Frutafillu citrón so Zela Delikates na hladký krém.

    Na krém priložíme piškótový korpus ktorý navlhčíme studeným citrónovým rozvarom (vodu prevaríme s cukrom a po ochladení ochutíme citrónovou arómou, kyselinou a prifarbíme). Priložíme druhým makovým plátom na ktorom je vrstva citrónového krému. Zaťažíme.

    Po stuhnutí potrieme povrch zvyšným krémom a polejeme fondánom.

    Po stuhnutí krájame na rezy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

70 ks á 40 g.