Receptúry so Zmesou na makovník
Makovo-višňová torta s Makovníkom

Výborná makovo-višňová torta dozdobená s tvarohovou šľahačkou a dekoratívnou lesklou polevou Paletta Miroir Choco. Vynikajúco osvieži ak ju budete podávať priamo z chladničky.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1:
300 g Zmes na Makovník
40 g repkový olej
130 g voda
Náplň 1:
350 g Frutafill višňa
50 g cukor kryštálový
5 g Agar - Agar
250 g voda
Náplň 2:
250 g Tvarohová náplň Standard A
250 g KEN Presto
Poleva:
250 g Paletta Miroir Choco

Technologický postup

    Všetky suroviny na makovník miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 4 min.

    Po vymiešaní rozdelíme do 2 ráfkov vystlaných pečným papierom.

    Pečieme pri cca 170°C cca 10 min. v závislosti od typu pece a navážky.

    Vodu, cukor a agar prevaríme a po čiastočnom ochladení pridáme Frutafill višňa.

    Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme do ráfku makový plát, nanesieme višňovú náplň

    a priložíme druhým plátom. Na povrch natrieme tvarohovú náplň ktorú pripravíme

    vyšľahaním šľahačky spolu s tvarohovou náplňou.


    Po stuhnutí potrieme povrch a body torty Paletta Miroir Choco a krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

Torta 12 ks - 1 ks á 110 g.