Receptúry so Zmesou na makovník
Makovo-malinové rezy s Makovníkom

Vynikajúci a na pohľad lákavý rez - to sú makovo-malinové rezy z Makovníka a malinového gélu. Efektne stočená roládka vyváži chuť maku a piškóty v reze a malinová šľahačka - smotanovo jemná dodá celému výrobku úžasnú chuť. Dozdobenie s Paletta Miroir malina a malinami.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1:
1000 g Zmes na Makovník
140 g repkový olej
440 g voda
Hmota 2:
350 g Piškóta 100 svetlá
210 g Tekutá vaječná melanž
70 g voda
Náplň 1:
300 g malinový gél
Náplň 2:
500 g Cream Rosette - sladený šľahačkový krém
125 g Jung S-A malina
125 g voda vlažná
Poleva:
300 g Paletta Miroir malina - zrkadlová poleva

Technologický postup

    Všetky suroviny na piškótu šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 6-8 min. Vyšľahanú zmes rozotrieme do 2 plechov o rozmere 30x40 cm a pečieme pri cca 190-200°C cca 8 min.

    Upečené korpusy rozrežeme na 2 časti a každú natrieme malinovým gélom a zvinieme do roládky.

    Makové cesto: Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 3 min. Vymiešané cesto vylejeme do plechu o rozmere 30x40cm do ktorého sme uložili roládky. Pečieme pri cca 170°C cca 25-35 min.

    Na upečené vychladené cesto natrieme malinovú náplň ktorú pripravíme vyšľahaním šľahačky a pridaním Zeesanu pripraveného s vodou. Ak je šľahačka veľmi tuhá pridáme vodu.

    Na stuhnutú náplň natrieme malinovú polevu.

    Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

40 ks á 75 g.