Receptúry so Zmesou na makovník
Makovo - jablková torta s Makovníkom

Spojenie maku a jabĺk - to vždy slovenského spotrebiteľa poteší - nakoľko ide o naše slovenské obľúbené chute. Vychutnajte si túto kombináciu chutí v skvelom makovo jablkovom zákusku/torte dozdobenej s jogurtovou šľahačkou a jemne posypanou škoricou.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1:
330 g Zmes na Makovník
40 g repkový olej
140 g voda
Náplň 1:
350 g Jablkový gél so škoricou
5 g agar-agar
230 g cukor kryštálový
Náplň 2:
200 g Cream Rosette - sladený šľahačkový krém
100 g Zeesan Jogurt
200 g voda
Dozdobenie:
5 g mletá škorica

Technologický postup

    Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 3 min.

    Vymiešané cesto vylejeme do tortového ráfku a pečieme pri cca 170°C cca 20-30 min. v závislosti od typu pece a navážky.

    Na vychladnutý korpus natrieme náplň ktorú pripravíme nasledovne: Vodu s cukrom a agarom prevaríme a pridáme jablkový gél so škoricou. Necháme stuhnúť.

    Po stuhnutí nanesieme na povrch vyšľahanú šľahačku- 1/3 a zvyšnú šľahačku ozdobne nabodkujeme na povrch.

    Zľahka posypeme škoricou.

    Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

12 ks á 102 g.