Receptúry so Zmesou na makovník
Citrónovo-malinová maková torta

Výborná citrónovo-malinová torta - korpusy sú pripravené z jemného makovníka zo Zeelandie. Chutne naplnené striedajúcimi sa vrstvami citrónového a malinového šľahačkového krému. Dozdobené ochuteným želé z Paletta Neutral.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota:
450 g Zmes na Makovník
60 g repkový olej
200 g voda
Náplň 1:
200 g KEN Presto - rastlinný sladený krém na šľahanie
130 g Frutafill citrón
Náplň 2:
100 g KEN Presto - rastlinný sladený krém na šľahanie
30 g Jung S-A malina -ochutený stužovač smotany
30 g voda vlažná
Poleva:
200 g Paletta Neutral
200 g Frutafill citrón

Technologický postup

    Všetky suroviny na makovník miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 4 min. Po vymiešaní rozdelíme do 3 ráfkov vystlaných pečným papierom.

    Pečieme pri cca 170°C cca 10 min. v závislosti od typu pece a navážky.


    Šľahačku vyšľaháme a pridáme Frutafill citrón. Rovnako podľa návodu na obale pripravíme malinovú šľahačku.


    Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme makový korpus, natrieme 2/3 citrónovej šľahačky a priložíme ďalším makovým plátom. Natrieme malinovú šľahačku, znova priložíme plát.

    Povrch výrobku potrieme zvyšnou šľahačkou.

    Po stuhnutí polejeme povrch torty nahriatou Palettou ochutenou Frutafillom citrón.


    Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

12 ks á 105 g