Receptúry so slivkami - z kompótu
Plundra so slivkami

Nordix croissant 15 je zmes na výrobu croissantov a pľundrových ciest. Zvyšuje stabilitu cesta pri kysnutí a toleranciu cesta pri zmrazovaní a následnom rozmrazovaní, dodáva výrobkom vláčnosť a predlžuje ich trvanlivosť. Dávkovanie: 15% na množstvo použitej múky Chutná plundra tentoraz so Slivkami z kompótu poleného a so Saftiou na zahustenie nálevu.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
15 % Nordix croissant 15
5 % čerstvé droždie
1,5 % soľ jemná
5 % cukor kryštál
55 % voda cca
42 % Zeelandia margarín ťažný - pláty
Náplň:
76,2 % Slivkový kompót polený
4,6 % Saftia
9,2 % cukor práškový
Dozdobenie:
0,78 % Ovex Powder Olz
6,22 % voda

Technologický postup

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 20 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Zamiesime stredne tuhé cesto, prekladáme margarínom systémom 3-3-3, s krátkym odležaním v chlade medzi jednotlivým prekladaním.

    Vykrojíme štvorce, ukladáme na plechy a dáme nakysnúť.

    V 2/3 kysnutia v strede roztlačíme, naplníme náplňou a dáme dokysnúť.Popri slivkám môžete pridať napríklad tvarohovú náplň a pod.

    Po nakysnutí potrieme, alebo nastriekame pripraveným Ovex Powder Olz a dáme piecť.

    Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

    II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,

    III. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 4 minúty.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

pre 100 ks á 60 g