Receptúry so slivkami - z kompótu
Koláč so slivkami

Chutné koláče so slivkami zo Slivkového kompótu poleného s využitím nálevu z kompótu so Saftiou. Slivkový kompót je v plechovke - takže nehrozí nebezpečenstvo použitia skla vo výrobe. poz. foto je ilustračné

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
20 % Backreme MXI
10 % cukor kryštál
8 % čerstvé droždie
1,2 % soľ jemná
46 % voda cca
Náplň:
84,77 % Slivkový kompót polený
5,1 % Saftia
10,16 % cukor práškový
Dozdobenie:
0,55 % Ovex Powder Olz
4,45 % voda

Technologický postup

    Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta: 28 – 29 °C. Zrenie cesta: 10 – 15  minút.

    Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť.

    Po vyzretí cesta delíme cez deličku cesta a spracujeme na rožkovom stroji do tvaru placky.

    Cestové kusy ukladáme na stôl, plníme náplňou a uzavrieme do tvaru batôžka.

    Výrobky dáme do kysiarne nakysnúť. Po nakysnutí výrobky potrieme vaječnou melanžou a upečieme v pripravenej peci bez pary.

    Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.

    Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

    Pečenie:

    I. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

    II. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

    III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 7 minúty.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

pre 100 ks á 50 g