Receptúry
Paradajková polievka s cestovinami

Receptúra

Hmotnosť / Objem Produkt
200g paradajkový pretlak
1500g voda
100g pšeničná múka hladká
80g tuk
100g cibuľa
50g cestoviny -tarhoňa, mrvenička, cest. ryža
čierne korenie, soľ, cukor, polievkové korenie

Technologický postup

    V hrnci rozohrejeme tuk a osmažíme na ňom na jemno nakrájanú cibuľu dozlata. Pridáme paradajkový pretlak (kód č. 433), opražíme, poprášime hladkou múkou a zalejeme vodou (alebo vývarom), dobre rozmiešame metlou, aby sa nevytvorili hrudky. Varíme za občasného miešania cca 15 minút. Polievku môžeme aj precediť, aby jej konzistencia bola naozaj hladká. Dochutíme soľou, čiernym korením, cukrom a polievkovým korením.

    Cestoviny varíme vo vriacej osolenej vode podľa návodu, scedíme a prelejeme studenou vodou. Podávame ako závarku do polievky.