Nové pekárske receptúry 2019 Nové pekárske receptúry 2019

PUCHIERIK s tvarohom

Vyskúšajte na raňajky niečo iné než len vianočku - obilný puchierik s tvarohom (slivkovým lekvárom, orechami, čočoriedkovým gélom a pod.) ku káve, čaju alebo len tak na desiatu potešia Vašich záazníkov. Puchierik Vás prekvapí svojou jedinečne jemnou striedkou a mäkkosťou a dodá Vám energiu na celé doobedie. Taktiež viete pripraviť puchierik s kombináciou tvarohu a napr. čučoriedkového gélu alebo len ovocnú variantu s čučoriedkovým gélom.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
50 %   Mr. Korn ONION GARLIC (cibuľovo-cesnaková zápara)
1,5 %   Lactorex originál
6 %   droždie čerstvé
6 %   Zeel. margarín Zeelback
1 %   soľ
12 %   cukor kryštál
45 %   voda cca

Náplň:

100 %   Tvaroh. náplň štandard A

Dekorácia:

7 %   Zeel. margarín Zeelback
17 %   škoricový cukor

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 27 - 28 ºC.

Zrenie cesta: 10 - 15 minút.

Vyzreté cesto rozdelíme na deličke, vytvarujeme do placky cez rožkový stroj, naplníme tvarohom a uzavrieme.

Kladieme na plech uzáverom dolu.

Dáme nakysnúť do kysiarne, upečieme a po upečení namáčame povrch do rozpusteného margarínu a obalíme v škoricovom cukre.

Kysnutie: 45 - 55 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.

Pečenie:

I. 230 ºC, s parou, zatvorený odťah, 3 minút,

II. 220 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,

III: 210 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 9 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

Dodatočné informácie

napr. navážka 61 g cesto + 28 g tvaroh + 7 g dekorácia = po upečení á 80 g hotový puchierik.

PUCHIERIK s tvarohom