Receptúry
Zamatové rezy (z bielok a žĺtok)

Zákusok, ktorý sa Vám bude rozplývať v ústach - výborná receptúra na zamatové rezy - z kombinácie tekutých bielok a žĺtok z našej ponuky. Krém, ktorý je ideálny na použitie je určite smotanový krém Rap špeciál. V prípade, ak potrebujete dlhšiu trvanlivosť výrobku - viete použiť aj Prestu vanilla alebo Pudingovú náplň vanilkovú z našej ponuky.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus:
750 g Tekutý vaječný bielok
300 g cukor kryštál
330 g Tek.vaječný žĺtok
120 g kakaový prášok
15 g Sóda bicarbona
Náplň:
270 g RAP Špeciál
540 g voda
Dozdobenie:
30 g Decor cukor/Mont Blanc

Technologický postup

    Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom a sódou bicarbonou. Pripravenú zmes rozotrieme do 3 plechov o rozmere 30x40cm.

    Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.

    Rap špeciál vyšľaháme s vodou na napenený krém.

    Takto pripravenou náplňou striedavo natierame odpečené pláty. Zaťažíme a necháme odležať najlepšie do druhého dňa.

    Povrch výrobkov posypeme Decor cukrom.

    Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.